Φροντίδα για πιάτα και ποτήρια

 

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Επίμονοι λεκέδες από καφέ ή τσάι στα φλυτζάνια 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Συχνά ο καφές και το τσάι αφήνουν σημάδια σε ποτήρια και φλυτζάνια. Για να απαλλαγείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το berill® απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων ή το berill® καθαριστικό για λεκέδες από καφέ, τσάι, κόλα, κακάο, μπορεί να τα αφαιρέσει.

• Για το berill® απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων:

Διαλύστε σε χλιαρό νερό μέσα στο ποτήρι μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού ή βάλτε μια μικρή ποσότητα σε ένα σφουγγάρι και περάστε το σκεύος που θέλετε να καθαρίσετε.

• Για το berill® καθαριστικό για λεκέδες από καφέ, τσάι, κόλα, κακάο:

Απλά διαλύστε μέσα στο σκεύος που θέλετε να καθαρίσετε, μια μικρή ποσότητα σε καυτό νερό και αφήστε λίγο να δράσει.

Πλύνετε καλά. Τα φλυτζάνια σας λάμπουν πλέον σαν καινούρια.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Θαμπά ποτήρια από το πλυντήριο των πιάτων.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Χρησιμοποιήστε το berill® καθαριστικό αλάτων για μπάνια, βρύσες, πλακάκια, πορσελάνες και ανοξείδωτους νεροχύτες για να αποκαταστήσετε τη λάμψη στα ποτήρια και τα γυάλινα σκεύη σας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Δεν καθαρίζουν καλά τα πιάτα στο πλυντήριο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να διασφαλίσετε την καλύτερη απόδοση της συσκευής σας και του απορρυπαντικού:

  • Τοποθετήστε τα πιάτα με την λερωμένη επιφάνεια να κοιτάζει στο εσωτερικό του πλυντηρίου και όχι στα τοιχώματα.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει τα πιάτα και όλα τα σκεύη έτσι, ώστε να γίνεται ανεμπόδιστα η διέλευση του νερού και το στέγνωμα.
  • Τοποθετήστε τα μεγάλα πιάτα και τα μαγειρικά σκεύη (εφόσον είναι ασφαλή για πλύσιμο στο πλυντήριο) κατά τρόπο που να μην εμποδίζεται ούτε η περιστροφή του βραχίονα που ψεκάζει νερό ούτε το άνοιγμα της θήκης του απορρυπαντικού.
  • Βεβαιωθείτε σε κάθε περίπτωση ότι το μέγεθος και η θέση τους δεν εμποδίζουν το άνοιγμα της θήκης του απορρυπαντικού ή την κίνηση των βραχιόνων που διοχετεύουν νερό εμποδίζοντας τη σωστή λειτουργία της συσκευής.

Φροντίδα για πιάτα και ποτήρια


 

 

 

 

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Στίγματα στα μαχαιροπίρουνα

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να απαλλαγείτε από στίγματα στα μαχαιροπήρουνα:

  • Ελέγξτε τη θυρίδα διεξόδου υγρού αέρα καθώς μπορεί αυτό να δυσχεραίνει το στέγνωμα.
  • Αν διαπιστώσετε την εμφάνιση στιγμάτων στα μαχαιροπήρουνα προσθέσετε το ειδικό αλάτι ανάλογα με την πρόταση του κατασκευαστή.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Καφέ λεκέδες στα μαχαιροπήρουνα

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Καφέ λεκέδες στα μαχαιροπήρουνα μπορεί να οφείλονται στην παρατεταμένη επαφή με πολύ όξινα ή αλατισμένα τρόφιμα, όπως υπολείμματα μουστάρδας ή σοκολάτας ή σε ανοξείδωτα χαμηλής ανθεκτικότητας στο υγρό περιβάλλον του πλυντηρίου.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Αμυλούχα υπολείμματα στα μαχαιροπήρουνα:

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να αντιμετωπίσετε αμυλούχα υπολείμματα, μη στριμώχνετε τα μαχαιροπίρουνα μεταξύ τους ώστε να επιτρέπεται η ανεμπόδιστη διέλευση του νερού, αυξήστε τη δόση του απορρυπαντικού ή αλλάξτε πρόγραμμα πλύσης. 

ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Στίγματα στα ποτήρια.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εάν παρατηρήσετε στίγματα στα ποτήρια:

  • Τοποθετήστε τα ποτήρια σας έτσι, ώστε να μην ακουμπούν μεταξύ τους γιατί αυτό εμποδίζει το στέγνωμα και προκαλεί στίγματα.
  • Τοποθετήστε τα ποτήρια υπό τέτοια γωνία που να αποτρέπει τη συσσώρευση νερού μετά το ξέπλυμα και τη δημιουργία στιγμάτων.
  • Για τα ποτήρια κρασιού δοκιμάστε να τα τοποθετήσετε έτσι, ώστε να μην ακουμπούν στα δόντια των ραφιών ώστε να στεγνώνουν χωρίς σημάδια.  
  • Αν διαπιστώσετε την εμφάνιση στιγμάτων στα ποτήρια και τα γυάλινα σκεύη προσθέσετε το ειδικό αλάτι ανάλογα με την πρόταση του κατασκευαστή.

Μοιράσου το στα κοινωνικά δίκτυα

 

Δεν βρήκατε αυτό που ψάχνατε; Έχετε επιπλέον απορίες; Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας!

 

  

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?