Συχνές ερωτήσεις

Η καλύτερη εξυπηρέτησή σας είναι για μας προτεραιότητα. Απαντώντας όλα αυτά τα χρόνια σε ερωτήσεις δικές σας μας βοήθησε να φτιάξουμε μια λίστα όπου συγκεντρώσαμε τις συχνότερες απορίες και τις αντίστοιχες απαντήσεις σε αυτές.

Αν κάποια από αυτές δεν σας καλύπτει και χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας!

Μέταλλα

Μπορώ να ξαναχρησιμοποιήσω το υγρό berill® καθαριστικό και γυαλιστικό για τα ασημένια χωρίς τρίψιμο και το υγρό bronzill καθαριστικό και γυαλιστικό για μπρούτζινα σκεύη χωρίς τρίψιμο; Πόσες χρήσεις μπορώ να κάνω;

Ναι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ξανά. Απλά επιστρέψτε το υλικό στη συσκευασία και φυλάξτε ως την επόμενη φορά που θα σας  χρειαστεί. Και τα 2 προϊόντα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μέχρι να τελειώσουν το berill® που χρησιμοποιείται για μικρά αντικείμενα, μπορεί να διαρκέσει για τουλάχιστον 15-20 χρήσεις ή έως ότου αδρανοποιηθεί. Το bronzill αντίστοιχα εκτός και αν χρησιμοποιηθεί και για μεγάλα αντικείμενα, οπότε και η χρήση του διαφοροποιείται. 

Τι διαφορά έχουν το foamill® κρέμα για ασημένια, ανοξείδωτα και επάργυρα σκεύη, το foamill® εμποτισμένο βαμβάκι για ασημένια, χρώμια και επάργυρα σκεύη και το foamill® classic για ασημένια, χρώμια και επάργυρα σκεύη?

Κατά την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος πρέπει να έχετε υπ'όψιν σας το είδος του μετάλλου ή του κράματος, το μέγεθος του καθώς και το εάν μπορεί ή όχι να ξεπλυθεί μετά την εφαρμογή του προϊόντος.  

Ποιο προϊόν είναι ευκολότερο στη χρήση του για τον καθαρισμό ενός ασημένιου αντικειμένου;

Το βασικότερο κριτήριο επιλογής του σωστού προϊόντος είναι το είδος και το μέγεθος του σκεύους που θέλετε να καθαρίσετε, το εάν μπορεί ή όχι να ξεπλυθεί αλλά και οι συνθήκες στις οποίες αυτό θα εκτεθεί. Για μικρά αντικείμενα που μπορούν να εμβαπτιστούν, το καταλληλότερο και ευκολότερο προϊόν καθαρισμού είναι το berill® υγρό για ασημένια.

Χρησιμοποιείστε το foamill® κρέμα για ασημένια, ανοξείδωτα και επάργυρα σκεύη για να καθαρίσετε σκεύη μεγάλα που μπορούν να ξεπλυθούν και ολοκληρώστε τη διαδικασία, προκειμένου να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα μακράς διαρκείας, συνδυάζοντας με το foamill® εμποτισμένο βαμβάκι για ασημένια και επάργυρα σκεύη ή το foamill® classic κρέμα για ασημένια, επάργυρα σκεύη και χρώμια. 

Ποιο προϊόν είναι κατάλληλο για να καθαρίσω ασημένια αντικείμενα που μπορούν να ξεπλυθούν;

  • Για μικρά αντικείμενα:

Για μικρά αντικείμενα που μπορούν να εμβαπτιστούν, το καταλληλότερο και ευκολότερο προϊόν καθαρισμού είναι το berill® υγρό για ασημένια.

  • Για μεγάλα αντικείμενα

          - Χρησιμοποιήστε berill® υγρό για ασημένια σε ποσότητα αρκετή ώστε να μπορούν να βυθιστούν μέσα και στη συνέχεια για μεγαλύτερη διάρκεια να περαστούν με foamill® εμποτισμένο βαμβάκι για ασημένια και επάργυρα σκεύη  και να γυαλίσουν με μαλακό πανί. Αυτή η διαδικασία προτείνεται αν πρόκειται για πολύ μαυρισμένα αντικείμενα με σκαλίσματα για τα οποία είναι πολύ δύσκολο το γυάλισμα

         - Χρησιμοποιήστε foamill® κρέμα για ασημένια, ανοξείδωτα και επάργυρα σκεύη. Για καλύτερο αποτέλεσμα κατά την εφαρμογή βρέξτε το αντικείμενο με ζεστό νερό πριν τη χρήση.

Ποιο προϊόν είναι κατάλληλο για να καθαρίσω ασημένια αντικείμενα που δεν ξεπλένονται;

Για μεγάλα ασημένια, ανοξείδωτα και επάργυρα αντικείμενα που δεν ξεπλένονται χρησιμοποιείστε:

  • foamill® εμποτισμένο βαμβάκι για ασημένια και επάργυρα σκεύη
  • foamill® classic κρέμα για ασημένια, επάργυρα σκεύη και χρώμια

για πολύ μαυρισμένα αντικείμενα που εξασφαλίζει εξαιρετικά αποτέλεσμα πολύ μεγάλης διάρκειας.

Μπορώ να αραιώσω το berill® υγρό για ασημένια με νερό;

Όχι, το προϊόν πρέπει να χρησιμοποιείται αδιάλυτο. Βυθίστε το αντικείμενο που θέλετε να καθαρίσετε ή στον ίδιον τον περιέκτη είτε στο σκεύος όπου θα το μεταγγίσετε. Μετά το πέρας της χρήσης, επιστρέφετε το υλικό στον περιέκτη και επαναχρησιμοποιείστε ως την αδρανοποίηση του. 

Ποιο προϊόν δίνει μεγάλη διάρκεια στο γυάλισμα των μετάλλων;

Για μεγαλύτερη διάρκεια γυαλίσματος ακόμα και σε συνθήκες που μπορούν να επιταχύνουν την αμαύρωση/οξείδωση (θέρμανση, υγρασία, επιβαρυμένη ατμόσφαιρα) χρησιμοποιήστε το foamill® εμποτισμένο βαμβάκι για ασημένια και επάργυρα σκεύη ή το foamill® classic κρέμα για ασημένια, επάργυρα σκεύη και χρώμια. Για τέλεια αποτελέσματα μακράς διάρκειας χωρίς κόπο μπορείτε και να τα χρησιμοποιήσετε συνδυαστικά με το berill® υγρό για ασημένια.

Με ποιο προϊόν μπορώ να καθαρίσω μια επάργυρη κορνίζα που δεν πρέπει να βραχεί;

Για ασημένια και επάργυρα αντικείμενα που δεν πρέπει να βραχούν, όπως κορνίζες και εικόνες χρησιμοποιείστε το foamill® εμποτισμένο βαμβάκι για ασημένια και επάργυρα σκεύη και το foamill® classic κρέμα για ασημένια, επάργυρα σκεύη και χρώμια. 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το berill® υγρό για ασημένια και για τον καθαρισμό χρυσών δαχτυλιδιών ή δαχτυλιδιών με πέτρες ;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το berill® υγρό για ασημένια για να καθαρίσετε χρυσά κοσμήματα όχι όμως και όσα έχουν πολύτιμες πέτρες. Και για τις δυο αυτές τις περιπτώσεις ενδείκνυται η αποκλειστική χρήση του jill που καθαρίζει και ανανεώνει τέλεια χρυσαφικά και πολύτιμες πέτρες. 

Χρησιμοποίησα το foamill® κρέμα για χάλκινα και μπρούτζινα σκεύη αλλά τα μαύρα στίγματα δεν έφυγαν. Τι μπορώ να κάνω;

Αφού σαπουνίσετε το σκεύος που θέλετε να καθαρίσετε με τον αφρό του foamill® κρέμα για χάλκινα και μπρούτζινα σκεύη είναι σημαντικό να αφήσετε το προϊόν να δράσει λίγη ώρα. Ξεβγάλτε καλά με νερό. Εάν χρειαστεί επαναλάβετε τη διαδικασία.

Το bronzill υγρό για μπρούτζινα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον καθαρισμό χάλκινων σκευών;

Ο χαλκός είναι ένα μέταλλο εξαιρετικά ευαίσθητο και προσβάλλεται εύκολα από τις συνθήκες του περιβάλλοντος που οδηγεί στην ταχεία αμαύρωσή του. Για το λόγο αυτό και για αποτελέσματα μεγαλύτερης διάρκειας για τον καθαρισμό των χάλκινων σκευών συστήνεται η χρήση των εξειδικευμένων για το σκοπό αυτό προϊόντων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το bronzill μόνο με την προϋπόθεση οτι αφού καθαρίσετε, ξεπλύνετε και στεγνώσετε πολύ καλά το αντικείμενο θα περάσετε στη συνέχεια από πάνω το foamill® εμποτισμένο βαμβάκι για χάλκινα και μπρούτζινα σκεύη.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση κατά την οποία έχει μείνει σκόνη στα σκαλίσματα μπορείτε να την αφαιρέσετε προσεκτικά με ένα μαλακό βουρτσάκι.

Μοιράσου το στα κοινωνικά δίκτυα

 

Δεν βρήκατε αυτό που ψάχνατε; Έχετε επιπλέον απορίες; Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας!

 

  

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?